fredag 2. desember 2011

Advent og juleforberedelser

Jeg strikker julekrybbe frem til jul, de første personene er ferdige, og nå strikker jeg på gjetere og sauer før turen kommer til de hellige tre menn og en engel. Restegarnsprosjekt som involverer mye montering, men ganske gøy og jeg gleder meg til å sette den frem. Ravlink til prosjektside med link til mønster her, det er en along gående på julekrybbe på nettet og det er gøy å se de ulike prosjektene og samstrikke litt igjen.
Det monner jo ikke så mye i garnlageret dette småpirklet og jeg innser at jeg i stedet for å garnslanke nok har økt lageret. Men til neste år blir det lagerreduksjon, for nå har jeg så mange prosjekter på gang som jeg gleder meg til å holde på med neste år.
Jeg har nettopp fått ferdig to tepper også, det ene er quiltet og allerede sendt til Belgia i julegave, men dette svarte og grønn/gule teppet skal pakkes inn og plasseres under et mer lokalt juletre.
I dette prosjektet fikk i alle fall restene ben og gå på, det er dårlig fargegjengivelse, men det er mange forskjellige nøster med grønt og gult i det, og flere forskjellige kvaliteter. Tretråds fra Rauma egnet seg veldig bra syns jeg, så det får jeg huske til en annen gang. Teppet er lagd på tradisjonell bestemor-måte og det er i underkant ett nøste (50g ca 100m) i hver rute - før det svarte. Det er lett tovet. Håper mottageren kan kose seg under det i sin grønne godstol.1 kommentar: