lørdag 15. oktober 2011

Sokkedille, kapittel tre: Numero tre i tre farger!

Jeg storkoser meg med strikking og hekling og begge de svarte ullteppene er ferdig kantet og lett tovet nå, sjalene er ferdige og jeg har nistrikket sokker! Igjen! Dette er tredje par og de er strikket på under et døgn.

Det blir saktestrikk litt fremover nå og jeg har innført prosjekt ferdigstillelse. To ting ferdig før en ny påbegynnes er måten å få tømt kurvene på. Det blir uglegenser og mysterieuglepusling på meg nå. Ugler er så kule! Og så trenger jeg en blinglue! Igjen: Strikk og vær glad!

søndag 9. oktober 2011

Fletta sokker, jeg har sokkedilla!


Disse strikket jeg på fredags kveld og lørdags morgen og jeg liker de kjempgodt! Kate har lagd mønsteret og vi er 40 damer som fullførte disse fra fredag ettermiddag til søndags morgen, det er så gøy med sokkedillen, et samstrikk og sokkestrikkekonkurranseprosjekt som ledes av de to dyktige norske designerne Kate og Bittami.
Dette lille sjalet har jeg også gjort ferdig, jeg la opp over 900 masker felte av til volang, (det er bedre å legge opp enn å felle av), og så fant jeg på litt oppover strikket noen forkortede rader og felte av. Det ble langt og smalt og er i deilig silkeull fra Holst i fargen Aubergine. Deilig mykt garn til sjal!
Jeg har fått heklet ferdig teppet mitt og festet alle tråder og to shetlands-sjal er ferdig blokket, og det er deilig å få unna litt av alt det en har på pinnene.


Påbegynner en uglegenser til meg selv og strikker på et mykt lite halsgrops-sjal i et nydelig garn fra the Sanguine Gryphone som heter Gaia Lace, et sjal jeg begynte på i vinter. Mønsteret heter Citron, men mitt blir vel en Lime.

Høsten er håndarbeidstiden fremfor noen og nå gleder jeg meg til den 14., for da er tredje par i norsk sokkedille klart til utsendelse.
Strikk og vær glad, høsten er over oss!

søndag 2. oktober 2011

Sokkedilla tok meg!

I helgen har jeg strikket meg nye sokker! Det første paret i en sokkestrikkehappening på Ravelry som kalles Norsk Strikkedille. De er strikket i Wollmeise Twin i fagen Bob, og den er bare knall! Nydelig mønster av Bittami, som anbefales. De sitter som et skudd og jeg er sikret litt lokal fargeterapi på tærne!

På dette nederste bildet, som er litt blassere enn sokkene i virkeligheten vises fletten som går på bakside/ hæl også. Et flott mønster, enkelt og effektfult, samtidig som en må holde tungen rett i munnen for å huske på fletter foran og bak. Liker den litt crazy flammeeffekten på disse og gleder meg til neste par i Sokkedillen!