søndag 17. april 2011

Påskeferie i ny grønn tunika...


Da er det endelig tid for påskeferie og jeg tar med sjal- og sokkestrikkingen, mann og barn, påskeegg og lammelår og det som hører til og reiser på ferie. Herlig! Det blir trønderpåske på oss og innimellom pølsegrilling i fjærasteinene på Tautra og fiksing på hytta, blir det garantert strikketid og oppdatering når jeg kommer hjem. Snøen i hagen forsvant i går og vi går mot vår! Gleder meg!


Jeg har gjort en del endringer på et mønster som heter Folded og strikket en ny tunika i Wollmeise. Jeg elsker fargen og her sees godt at den er semisolid. Jeg har brukt garn fra flere innfarginger og strikket noen omganger fra hver farge etter rynkestykket. Mer info på ravelrysiden om endringer, garn og sånt for den som interessert.

Fargen heter misteltein og skulle passe til jul også.... Ikke lenge til jul nå....

Smil og ønske om ei god påske fra meg til deg som er innom! Legg igjen spor da vel, så tar jeg turen innom deg også!

fredag 15. april 2011

Påskepynt og Mariusgenser og lue med dusk!




Her går det mot påske og vi gleder oss!
Jeg og junior fikk hengt opp en kvist og litt egg og fugler i morges.

Han har fått ny lue og genser og syns han ble så fin! Jeg syns lua ble kul.


Han var begeistret over å få nye klær på i dag og syntes han var "stor gutt". Jeg er begeistret for tradisjonsstrikk og denne er nå en klassiker! Mønsteret er for Smart, men jeg har strikket i Viking, mer info for den som er interessert på Ravelrysiden min, der er jeg "madebyme".

God påske!

tirsdag 12. april 2011

Påskesokker og gjenbrukspute!






























Heisan. Jeg falt ut av sock madness, dvs. konkurransen, jeg fikk rett og slett ikke tid til å strikke i helga. Strikkegal er jeg ennå og jeg har lagt min elsk på å strikke sokker på pinne to, og har flere par på pinnene. Nå var det imidlertid junior sin tur til å få nye sokker. Meget fri tolkning av årets påskesokker fra Garnstudio. Han sier han elsker dem og vil ha de på hele tiden. Det er sånt man liker å høre!


















Den blå puten og leggvarmerne har jeg gjenbrukt av en jakke Kate ikke ville ha og ga til meg. Ermene ble leggingser - til meg, her vist på adskillig smalere modell... Puta elsker jeg, det er bolen på jakka strikket sammen. Kul blå farge og herlig strikket! Takk til Kate.
Jeg syns det er fint å få realisert noen av de ideene man får, og jeg liker virkelig å gjenbruke. Jeg skal bruke rundfellingen som var mønsterstrikket til å strikke en ny høstjakke til en av guttene.