onsdag 30. mars 2011

Skallepulsvarmere og hjerteeple award, ren hverdagsglede!

Det er mange gleder i hverdagen for en strikkeglad!
Til og med det faktum at det laver ned i slutten av mars er helt ok, så lenge en har helt nye pulsvarmere å ha på når en gir seg i kast med snømåkingen bort til postkassen for hente nytt fint garn en har fått fra netthandlingen sin!
Her er mine nye pulsvarmere! Mønster, garn etc. finner du på ravelrysiden min, der jeg heter madebyme.






















Jeg elsker garn, sånn er det bare. De to nøstene er fra DUSS11, en garnklubb som går over første halvår i år, det er garnet for henholdsvis februar og april, jeg gleder meg til nye sokker i disse to lekre fargene. Jeg garnslanker jo egentlig (dette er kjøpt i januar og er usynliggarn...) og det går ganske bra, det er mer som går ut enn inn i alle fall...




























Fjellrosa har gitt meg en award, og jeg syns bildet er så fint! Sender den derfor etter litt overveielse videre til noen fine blogger jeg er innom for inspirasjon. Tiriltunge lager mye fint, Soline også, Margot deler villig vekk og har ledet en samstrikk for kreftsaken hvor vi donerte luer, Pillen lager flotte ting og det gjør sannelig Cecilie også. Awarden skal helst gå videre til fem bloggere med under 100 følgere, men du som har fått den gjør som du vil med den, det er lenketips til deg som er innom meg i alle fall. Det er mye god inspirasjon å hente!













Strikk og vær glad!

fredag 25. mars 2011

Nornir - nye gode sokker!


Jeg er ferdig med et langdrygt strikkeprosjekt og er kjempeglad for mine nye sokker!
Det er det andre paret i SM5, garnet har jeg farget selv. Det er mer info på ravelrysiden min. Mønsteret heter Nornir, etter nornene i norrøn mytologi og navnet passer bra! De har en vevd effekt.
Disse er også bidrag i plagg-på-plagg, for det er jo mars ennå. Lagerstrikk er det også, så jeg er riktig så fornøyd.

Det ligger mye hverdagslykke i nye sokker, så jeg ser frem i mot en god helg!

God helg til deg som kikker innom også!
Strikk og vær glad!

torsdag 17. mars 2011

Våryre sirkelsokker og sokkegalskap!

Det er vår i luften og her er vårsokkene klare!




Disse to parene med sokker gjør meg glade, de sitter perfekt og jeg elsker grønnfargene! De øverste er marsparet i DUSS11 en samstrikk jeg er med på. Jeg har igjen lagt inn prosjektene med detaljer om garn, pinner og mønster på ravelrysiden min, for den som er interessert. Har man restegarn er begge disse flotte mønstre. Jeg er jo som nevnt med på årets sokkegalskap, det vil si SM5, og de stripete sokkene er første par ut i årets sokkestrikkekonkurranse - og jeg kjenner jeg er klar for enda mer sokkestrikk fremover. Det er så mye morsommere med sokker når en prøver nye teknikker, mønster og garn. Samstrikking gjør det enda mer fristende å få de ferdige også, og begge parene er bidrag i samstrikken "Topp til tå", hvor mars dekker sistnevnte rimelig godt (og varmt).






lørdag 5. mars 2011

Sokkestrikk på pinne to under VM

De grå nederst i innlegget ble ferdige før VM, og jeg la friskt i vei med to nye par, som jeg tenkte skulle bli ferdige før VM ble ferdig, men jeg tror sannelig jeg inkluderer skiskytnings-VM i tidsrammen.


Første par er de stripete, som jeg skriver mer om på siden min på Ravelry, hvor Sock Madness avholdes for femte gang. Jeg er med for andre gang og det er kjempegøy!

Det neste grønne paret er marsparet i DUSS11 på forumet uformelt.
Begge sokkeparene står det mer om på ravelrysiden min, der jeg har brukernavnet madebyme.
Disse grå er februarparet i DUSS11. Strikket i Arwetta, pinne 2.