onsdag 27. januar 2010

Puff! Stadig nye prosjekter i det nye året!


Bildet er lånt fra Christien Meinderstmas hjemmeside: http://www.christienmeindertsma.com/index.php?/projects/urchin-pouf/
Jeg lar alle begrensninger fare og setter igang med mye nå i det nye året! Har mye ull i lageret og strikker et teppe nå om dagen mens jeg planlegger nye prosjekter. Synd at det tar så lang tid å strikke tepper... Inspirert av "hjemmestrikk" og jentene på Pickles, og at jeg kom over disse puffene her starter jeg nok et strikkearbeid. Jeg skal bruke Cortina dobbelt eller tredobbelt på tykke pinner og prøve meg litt frem!
Etter å ha strikket ukas "log" på log cabin teppet til David (for å få det ferdig tar jeg minst en log i uka fremover), blir det å finne frem eplegrønt ullgarn og eksprimentere! Gleder meg!

lørdag 23. januar 2010

Jeg gleder meg til OL-strikk!

Strikkealonger er gøy! Dette er årets gladinnlegg! Håndarbeid er enda mer morsomt sammen med andre!
Det er så mange flotte alonger som jeg har stor glede av å være med på! Listen ligger til venstre her i bloggen. Det er kjempegøy å strikke med andre og få inspirasjon og litt drahjelp på de kjedelige bitene.
OL-strikken er et sånt samstrikkprosjekt som jeg anbefaler! Tidsbegrenset til OL- og det blir sikkert hyggelig! Jeg har planene klare og de blogges ved oppstart!

onsdag 20. januar 2010

Årets første farge er gul!


Dette er januarbidraget mitt i året i farger, en along på hobbyboden. Det er en klut som gikk som mysterie på tromegn. Den er myk og grei! (Og 2o gram.) Den er så ujevnt strikket (for tykke pinner for garnet) at det er ok med et dårlig bilde... Har en feil i mønsteret som gjør at det står happy 2018 på min, men det rettet jeg ikke på fordi jeg er en evig optimist! Heretter skal jeg mobilblogge med bilder tatt i dagslys, for her er det forbedringspotensiale. Tromegnstrikken er dokumentert og det er alongbidraget til året i farger for januar også, så da er jeg happy uansett!
Ha en kul om ikke gul dag!

tirsdag 19. januar 2010

12 av 12!


Svart skjørt og lilla genser!

Da er herregenseren i lilla Alaska endelig ferdig. Ribb ser ikke så bra ut på gulvet, men den er fin på og nå pakkes den inn og blir julegave! Den veier 720 g, er strikket i small med ekstra lengde (omtrent large), mønster ligger på Garnstudio sine sider.

Skjørtet er strikket i Bris innkjøpt på Tanangertur, det veier 260 g og er egenkomponert med utgangspunkt i Klukka. Jeg ble ikke fornøyd med tunikaen, rakk opp og lagde ribblinning og satte i strikk. Mye mer anvendelig for meg slik.

I forhold til garn strikket i år (garnslanking), er bare 30g strikket i Bris, mens det ble 510 g Alaska. Totalt disse to: 540 g. Jeg summerer og putter på bøsse (20 kr per 50 g) når måneden er over.
Genseren blir januargave i denne alongen:

Fantasialongstart! Ferdig med tolv plagg!


Jeg er endelig ferdig med tolv plagg nå som den lilla herregenseren endelig er ferdig!
Genseren skulle være julegave, men ble nedprioritert! Gir den vekk til neste jul jeg!
Med den er tolv plagg i en plagg-på-plagg-along ferdige!
Fantasialong neste!
Jeg er med på en annen along som jeg strikker på i dag, hva det er jeg lager er ennå hemmelig, her er (deler av) utfordringen for jan/feb:


Livet er en vei du ikke trenger å gå alene, håper du ser det. Veien er fylt med smerte, sorg, latter og glede.

[...]

Ikke bruk tiden din på å se i bakken, være trist og lei.
Det er så mange som er glad i deg.
Gleder meg til å se hva deltagerene får ut av dette!
Det er perjorun på hobbyboden som har lagd den og vi som er med viser frem tingene 1. mars.

onsdag 13. januar 2010

Award igjen!



Se hva jeg fikk av Fjellrosa! Den kommer med en utfordring om å fortelle 7 ting om seg selv, og jeg tar i mot og sender den videre til 7 nye. Den går til trønderske kreative sjeler jeg har truffet gjennom strikketreff: Tone M, Kate, Synnøve, Wia, Bente78, Kongroa og Trollmor. Strikk og vær glad damer!
1) Jeg drømmer om en dag å få svart belte i karate!
2) Jeg er begeistret for Pucca.
3) Kan ikke fordra Hello Kitty.
4) Jeg har aldri forstått det å samle på ting, før jeg begynte seriøst med håndarbeid...
5) Nå samler jeg på garn, men har et prosjekt gående om å redusere lageret! Målet for året er å strikke opp 10 kilo mer enn jeg kjøper.
6) Jeg elsker å lage god og variert mat - og å spise den!
7) Jeg driver og utfordrer meg selv til å lytte på musikk og musikkgenre jeg ikke tror jeg liker! Finner mye spennende på den måten!

onsdag 6. januar 2010

Min første award! Godt håndarbeidsår til alle!


Se hva jeg har fått av min navnesøster!
Så hyggelig! Jeg sender den åpent videre til alle som har kommentert her inne, det er en inspirasjon og glede å få hilsninger!
Mammamiia! Det var hyggelig og varmende i kulden! (Link i følgerlista!)

tirsdag 5. januar 2010

Lagerstrikk av garn som tover og nytt teppeprosjekt!


Nå på nyåret har jeg fått ånden over meg og samtidig som ettåringen er syk sitter jeg og strikker litt. Er i gang med en garnkurv, to skrapevotter, tre sitteunderlag og ett nytt teppe siden sist! Gleder meg til å få tovesakene ferdig, sitteunderlagene skal til hytta og pyntes med bomullsblomster. Teppet jeg begynte på i går kveld er et modern log cabin i superwash fra lager og skal ikke bli ferdig før i novenber, planlegger to tepper til, et OpArt i svart og hvitt, og et Curve of Pursuit, men jeg må bli enig med meg selv om farger og om jeg må kjøpe til farger...

Har litt lyst på et resteteppe til, rundtrikket og oppklippet, men venter litt med teppene for jeg har et par plagg som skal bli ferdig i januar også!

søndag 3. januar 2010

Basker på panda...


Ikke helt fornøyd noen av oss, men saken veier 95g og alle monner drar når det garnslankes! Har lagt opp til 3 sitteunderlag og to skrapevotter i dag for å nå mitt første ferdige kilo så raskt som mulig. Strikker litt på genseren innimellom og hekler på bomullsteppet mens jeg vurderer ulike ulltepper.
Nye 95g garn brukt og jeg er vel oppe i 170g ferdig og 145g reduksjon.

lørdag 2. januar 2010

Orange lue er årets første...


Strikk til topp-til-tå! 75g karisma, eget "design". Har fått ferdig et sokkepar, som trengte 10g garn, jeg fikk 25g garn og har dermed totalt minket lageret med 60g. (85g strikket). Hekler av rester på teppet mitt og et par grytekluter innimellom genserstrikken som er frykteleg kjedelig. Men nå jakter jeg mitt første kilo fra lager sånn at jeg er i gang med årets "slanking", og begynner med mindre pinner! Legger opp til et ullteppe i kveld etter at tassene sovner og hekler og strikker til et par episoder av Heroes, tenker jeg!